Welkom op de website van Gerrit-Jan van Boven Wagenbouw

In de jaren tachtig reed Gerrit-Jan van Boven met zijn vierspan Welsh B pony's mee op het hoogste nationale niveau. Daar moest hij het opnemen tegen onder anderen Mieke van Tergouw, Ton Monhemius, Martin meyer en Cees Stam, die toen ook met een pony vierspan aan de wedstrijden deelnamen. Omdat de toen verkrijgbare koetsen niet aan zijn eisen voldeden, is hij rond 1980 zelf begonnen met het bouwen van een marathonkoetsje. Nadat hij in 1985 de nationale vierspan mensport vaarwel zei groeide dat uit tot zijn full-time bezigheid en zo is het familie bedrijf ontstaan.

Gerrit-Jan is zelf nog steeds actief menner, maar dan voornamelijk op recreatief niveau. Met zijn shetland pony's en friese paarden rijd hij regelmatig clubwedstrijden en Twentecupwedstrijden van de Koets 'n Keerls. Ook zijn zoon en dochter zijn actief in de mensport. Zo rijdt Gerrit-jan jr. met vierspan welsh A pony's in klasse 3 en komt zijn dochter met een tweespan shetlanders in klasse 1 uit. Ook zijn vrouw Annette werkt volop mee in het bedrijf.

Een groot aantal pony rijders, waaronder medaillewinnaars Aart van de Kamp Sr. en Jr., Pjotr van der Heijden en Woutera van de Kamp, rijden al vele jaren met Gj van Boven koetsen. De wagens worden dus flink aan de tand gevoeld en zijn met de jaren steeds verder verbeterd. Daardoor zijn we in staat een wagen te leveren waarmee men aan de top kan blijven rijden. De behaalde resultaten in de afgelopen jaren spreken voor zichzelf. Om de wagens te kunnen blijven verbeteren worden en om de mensport te promoten worden er ook een aantal menners gesponsord. Sinds enkele jaren ondersteunen wij daarnaast ook het Ideal Mencentrum waar Aart van de Kamp Sr. les geeft.

Behalve marathonkoetsen voor paarden en pony's, enkelspan en meerspannen, bouwt Van Boven Wagenbouw ook presentatiekoetsen. Daarnaast verkopen wij verschillende soorten men accesoires, zoals tuigen, menbitten, menschorten, enz. Wanneer bepaalde wagens niet op voorraad zijn kunnen ze op maat en kleur besteld worden naar de wens van de klant. Ook voor onderdelen, onderhoudsbeurten of reparaties kunt u bij ons terecht en is het mogelijk een leenwagen mee te nemen zodat u kunt blijven rijden. Naast benodigheden voor de aangespannen paardensport, kunt u bij ons ook terecht voor de benodigheden voor onder het zadel. Er is een ruime keus in hoofdstellen, caps, zadels, enz. Wanneer u een keer wil komen rondneuzen bent u welkom bij ons in Diepenheim.

Op facebook kunt u de actuele bezighedenen de nieuwe producten bekijken. Like ons en blijf op de hoogte van nieuwe producten.

Kijkt u eens rond op onze site en voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Foto's met dank aan: Karen Stork en Tamara van Laarhoven (www.mennersfoto.nl)